Julkiset tilat ja lapset

09.10.2013

tykätty

()

kommentit

(3)

Muistatteko ne lukemattomat kerrat, jolloin kesken vihkimisen/hautajaisten tai vaikkapa normaalin sunnuntaijumalanpalveluksen joku lapsi/lapset alkavat hermostuessaan pitää meteliä kirkossa? Törmäsin ulkomailla reissatessani lasten nurkkaukseen, jota ei suinkaan oltu "piilotettu" kirkon kellareihin tai eteiseen. Oli siis avoin tila, josta pääsi suoraan istumaan kirkon penkkeihin. Tilassa oli lapsille tekemistä ja viihdykettä kirkonmenojen ajaksi. Olin positiivisesti yllättynyt ja mietinkin heti, miksei samanlaista ajatusta ja toimintaa voisi tuoda myös Suomeen. Kävisi varmasti myös muihin paikkoihin kuin kirkkoihin. Ensimmäisenä mieleen tulevat mm. työvoimatoimistot, Kela, pankki. Moneen näistä on otettava lapset mukaan ja samalla kun pitäisi hoitaa virallisia asioita, on viihdytettävä perheen pienimpiä. Muistelen lapsuudestani, että lähipankissamme oli lapsille jokin nurkkaus, mutta remontointien myötä nekin ovat hävinneet.

Lisää uusi kommentti

Kommentit

Seurakunnassamme on jo

10.10.2013

Erillinen lasten leikkitila, erotettuna lasiseinällä seurakuntasalista. Kaiuttimien kautta kuuluu seurakuntasalin tapahtumat leikkitilaan, jossa aikuiset sohvalta ja penkeiltä voivat seurata salin tapahtumia. Lapsille on leluja, kirjoja ym. leikkitilassa.

Kirjoittanut: Rulla_Ideax

Hyvä idea

10.10.2013

Muistan omasta lapsuudesta lapsille rakennetun "katsomon" jossa pyöri piirrettyjä. Aikuiste saivat rauhassa käydä ostoksilla.

Kirjoittanut: Taivaanrannanmaalari IDEAX

Lapsiystävällinen yhteiskunta

09.10.2013

Olisi varmasti petrattavaa tässäkin asiassa, ja voisi ottaa perheen pienimmät paremmin huomioon kaikessa tilasuunnittelussa ettei meistä tulisi aivan "japanilaisia" jälkikasvun suhteen. Japanissa on pienet perheet ja tehokkuus kaikki kaikessa. Kansalaiset ovat niin hermopinnassa, että aivan normaalit lasten äänet häiritsevät heitä suunnattomasti esim. uusien koulujen ja leikkipuistojen rakentaminen on siellä tosi hankalaa lapsista aiheutuvan meluhaitan takia.

Mikkeliläiset ovat ehkä huomanneet, että osa Launialan kaupunginosan asukkaista on hyvää kyytiä "japanilaistumassa". He ova keränneet adressia, jossa he vastustavat Launialan koulun lähistöllä sijaitsevan urheilukentän lisääntyneestä käytöstä aiheutuvaa melua.

Kirjoittanut: sorsa

ikoni
ikoni
ikoni
ikoni
ikoni
ikoni
ikoni
ikoni
ikoni